Profesyonel iş hayatına girmek istediğinizde ilk yapmanız gereken sizi en iyi şekilde yansıtacak bir CV hazırlamaktır. Özenle hazırlanmış bir CV her zaman sizi rakiplerinizin bir adım önüne geçirecektir. İş hayatına adım atmak istediğinizde öncelikle işe alım uzmanları mülakata çağırarak sizi daha yakından tanımaya çalışır. Aynı zamanda sizi hiç tanımayan birini başvurduğunuz pozisyon için en uygun adayın siz olduğuna ikna etmeniz gerekir. Tabi bu aşamaya geçebilmek için CV’nizin sizi çağırmaya değer bir aday olarak gözükmesi gerekir. Bu sebeple CV’nizde kim olduğunuzdan, yeteneklerinizin ve bilginizin neler olduğundan en iyi şekilde bahsetmelisiniz.

Fotoğrafçılar Nasıl CV Hazırlamalı?

Bir fotoğrafçı için asıl önemli olan portfolyo olsa da CV de mutlaka hazırlanmalı. Freelance çalışan bir fotoğrafçı iseniz müşterileriniz CV’niz sayesinde sadece çalışmalarınızı görmüş olmaz. Aynı zamanda sizinle çalışmayı kabul etmeden önce hakkınızda bazı bilgileri edinmiş olur. Bu sebeple CV hazırlamak önemlidir. Ayrıca sadece freelance çalışmak zorunda değilsiniz. Bir yere bağlı olarak çalışmak istediğinizde de aynı şekilde portfolyonuz yeterli olmamaktadır. Portfolyoya ek olarak CV de hazırlamanız gerekmektedir.

CV’nin Olmazsa Olmazları

Öncelikle CV hazırlamaya başlarken ad, soyad, iletişim bilgileriniz, mesleki unvanınız gibi temel bilgileri yazarak başlamalısınız. İlk aşamayı yazdıktan sonra CV’niz ile ilgili özet kısmı hazırlamalısınız. Özet kısmı kısa ve tek paragraf şeklinde olmalı. Bu paragrafta geçmiş iş deneyimlerinizden, başarılarınızdan, şu ana kadar almış olduğunuz sertifikalarınızdan, fotoğrafçılığa dair becerilerinizden bahsetmelisiniz. Ek olarak kendinize dair olumlu yanları da bu bölümde paylaşabilirsiniz.

Özet kısmından sonra iş deneyimlerinizi daha detaylı bir şekilde ele almanız gerekir. Geçmiş iş deneyimlerinizi yazarken güncel iş deneyiminizden ilk iş deneyiminize doğru kronolojik bir sırayı takip etmeniz gerekmektedir. Daha önce çalıştığınız yer ile ilgili bilgi verirken şirket adı, lokasyonu, şirketteki göreviniz, sorumluluklarınız, şirkette bulunduğunuz süre boyunca yaptığınız işler, başarılarınız, şirkette ne kadar süre çalıştığınız gibi bilgilere yer vermelisiniz. Freelance fotoğrafçı CV içinde de geçmişte aldığınız işlerden bahsedebilirsiniz.

Tüm bu bilgilere ek olarak CV’nizde almış olduğunuz lisans ve sertifikalara da yer verebilirsiniz. Her ne kadar fotoğrafçı olmak için eğitimli olmanız gerekmese de çeşitli konularda almış olduğunuz sertifikalar sizi rakiplerinizin önüne geçirebilir. Sertifikalar sizin eğitiminiz için çaba gösterdiğinizin de bir göstergesidir. Bu işverenin gözünde değerli olabilir.

Fotoğrafçılıkla ilgili bir eğitiminiz var ise buna CV’nizde mutlaka yer vermelisiniz. Ayrıca fotoğrafçı CV örnekleri incelendiğinde teknik ve dijital beceriler, kullanılan ekipmanlar, başarılar ve ödüller gibi bölümlere de yer verilmektedir.

CV Örnekleri      

Fotoğrafçı CV nasıl hazırlanır yazımızda kısaca bahsettik. Son olarak bahsetmek gerekirse CV’nin içinde yazanlar kadar görselliği de önemli olmaktadır. Bu noktada web sitemizde bulunan CV örneklerine göz atabilir ve sizin için en uygun taslağı seçebilirsiniz. Sizler için paylaştığımız CV taslaklarını isterseniz indirerek isterseniz de düzenle seçeneğini seçerek web sitemiz üzerinden online olarak düzenleyebilirsiniz. Sizler için tasarlanmış birçok CV örneğinden sizin için en uygununu seçerek tam olarak sizi yansıtan bir CV ile başvurunuzu yapabilirsiniz.


WhatsApp