İyi Bir CV’de Nelere Yer Verilmelidir? 

04 Kasım
blogs

Online cv hazırlama süreçlerinde ve cv formu doldurma aşamalarında belli başlı bazı bilgilere mutlaka yer verilmesi şart olmaktadır. Tüm bunlar neticesinde ortaya iyi bir CV koymak ve potansiyel işverenlerin ilgisini çekebilmek çok daha mümkün olmaktadır.

Özgeçmiş, bir kişinin geçmişi, gelecekteki hedefleri ve genel kişilik özellikleri hakkında bilgi sağlayan bir belgedir. Bu, İK yöneticilerinin iş ararken kendilerini ve kariyer hedeflerini kolayca tanımlamalarını sağlar. Her özgeçmişin içermesi gereken belirli bölümler vardır. Özgeçmişinizde bilgi ve becerilerinizi iletmek çok önemlidir.


Cv Oluşturma

İyi Bir CV Nasıl Olur?

İyi bir özgeçmiş sizin kimliğinizdir. Bu nedenle özgeçmiş oluşturma konusu daha da hassas bir hale gelmiştir. Özgeçmişinizi oluştururken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var. Bu noktalar şu şekilde sayılabilir:

  • İyi bir özgeçmiş hazırlarken göz önünde bulundurulması gereken ilk nokta, niteliklerinizin doğru sunumudur. İş hayatınızdaki pozisyonunuza göre pozisyonunuzu net bir şekilde tanımlamanız önemlidir.
  • Eğitim süreçlerinizin tamamını özgeçmişinizde belirtmeniz, sahip olduğunuz sertifikalarınıza değinmeniz ve kayıtlı olduğunuz kursları vurgulamanız da bir hayli önem arz etmektedir.
  • İyi bir cv hazırlama noktasında sahip olduğunuz bilgisayar becerilerine de yer vermelisiniz.
  • İyi bir CV hazırlama aşamalarında hafif tebessüm ettiğiniz net bir fotoğrafınıza da yer verebilirsiniz. Sonuç olarak iş deneyiminde kullanılan görseller, yetkinlikler ve ifadeler birlikte değerlendirilir.

Özgeçmiş oluştururken hem Word belgesi kullanmak hem de aynı belgeyi PDF dosyasına dönüştürmek ve kaydetmek önemlidir. Aynı özgeçmişi PDF formatında isteyebilecek olan yerler de var. Ancak bazı uygulamalar, şirketin web sitesinde kendi sayfalarından çevrimiçi özgeçmiş oluşturma seçeneği sunar. Oradaki alanları mümkün olduğunca doğru doldurmak önemlidir. Bazı özgeçmişler oluşturmak için CV hazırlama sitesi vardır. Bu web sitesinden gerekli formata göre dönüştürülebilir bir CV oluşturabilirsiniz.

Tüm bu özgeçmişleri oluştururken kes-yapıştır şeklinde bilgileri birkaç yere aktarabilmeniz için genel bilgiler içeren bir Word programı hazırlamalısınız. Bu süreç, adınız ve kişisel bilgilerinizden eğitim ve iş geçmişinize, bilgisayar programları bilginize ve dil becerilerinize kadar uzanmalıdır. Bu anlamda belirli bir sırayı takip ederseniz özgeçmiş hazırlamak çok kolaydır. İnternette birkaç basit özgeçmiş yazma örneği var. Ayrıca bu form ile tamamlanmış özgeçmişi inceleyebilir ve kendi özgeçmişinizi oluşturabilirsiniz. Cv hazırlama pdf şeklini tercih ederek akıllı cihazlarınıza da kaydedebilirsiniz. İster online cv hazırlama süreçlerinde olun ister profesyonel cv hazırlamak istiyor olun PDF formatı sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.

İyi Bir CV İçin Nerelere Başvurulmalıdır?

Etkili bir CV oluşturduktan sonra, muhtemelen bu CV'nin nerede görünmesini istediğinizi seçersiniz. İlk olarak, çoğu insan çevrimiçi kariyer iş kurullarına kaydolur. Bu web sitelerinin genel özellikleri benzer olsa da bazı farklılıklar da bulunmaktadır. Bu politikalara uygun olarak, çoğu iş panosu, özgeçmişinizi Word'e yüklemenizi veya bir giriş alanına yapıştırmanızı gerektirir. Ayrıca uygulama sayfasında hazırlanan sayfa tasarımında bazı bilgiler işaretlenmiştir. Ayrıca, bir şirkete iş başvurusu yaparken, yazdırılabilir bir özgeçmiş veya açıkça seçilmiş öğeleri içeren bir özgeçmiş kullanmak iyi bir fikirdir. İnternetteki çoğu iş sitesi, önce iyi bir özgeçmiş eklemenizi gerektirir. Ancak İŞKUR tarafında da değerlendirilebilir. Kaydolmak istediğiniz şirketin ciddiyetine bağlı olarak, çıktısını alıp doğrudan teslim etmeyi de tercih edebilirsiniz.

CV hazırlama teknikleri arasında bulunan PDF şablonlar ile hem İngilizce hem profesyonel hem de staj alanları CV’lerini eksiksiz ve ideal bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Hem basit hem profesyonel CV şablonları ile potansiyel işverenlerinizin gözünde rakiplerinize göre daha önde olabilirsiniz.

WhatsApp