• Ana Sayfa
  • Blog
  • Hobiler ve İlgi Alanları CV'de Nasıl Yazılmalıdır?

Hobiler ve İlgi Alanları CV'de Nasıl Yazılmalıdır?

05 Kasım
blogs

Cv hazırlama, iş ararken yapılacak en yegane şeydir. Bu nedenle özgeçmişinizin içeriği çok önemlidir. Niteliklerden hobilere ve ilgi alanlarına kadar önemli ayrıntılara sahip güçlü bir özgeçmişe sahip olmak, işe alım sürecinde sizi diğer adayların bir adım önüne geçirecektir. Eğitim ve iş deneyimi bir özgeçmişin en çok vurgulanan kısımlarıdır, ancak hobiler ve ilgi alanları da istenen niteliklere sahip olunduğunu belirtmede önemli bir rol oynar.


Cv Oluşturma

CV’nize Hobilerinizi ve İlgi Alanlarınızı Neden Eklemelisiniz?

Özgeçmişinize hobileri ve ilgi alanlarını dahil etmek, az iş deneyimi olan bir özgeçmişi büyük bir ölçüde destekleyebilir veya işiniz veya eğitiminizin ötesinde önemli olan tüm ilgi alanlarını vurgulayabilir. Bazı şirketler, hobileri ve ilgi alanlarını içeren özgeçmişlere olumlu bakabilir. Bunun nedeni, işverenlerin kimi zaman siizinle kişisel bir düzeyde iletişim kurmaya gereksinim duyacak olmasıdır. Bu makalede, özgeçmişinizde hobileri ve ilgi alanlarını nasıl listeleyeceğiniz, bu bölümü ne zaman ekleyeceğiniz, hangi tür hobilerin ve ilgi alanlarının en çok işe yaradığı ve hangilerinin kaldırılması gerektiğine ilişkin yanıtlar bulacaksınız.

CV hobiler ve ilgi alanlar içerdiğinde, hiç şüphesiz diğer CV örneklerine göre çok daha fazla ilgi çekecektir. CV’de hobiler belirtilirken alan dışına çıkmamaya ise mümkün mertebe özen gösterilmelidir.

İlgi Alanları Nelerdir?

İlgi, sizi büyüleyen ve daha fazlasını bilmek istemenizi sağlayan bir konudur. İlgi alanlarınız genellikle tarih ve aynı zamanda popüler kültür gibi birbirinden çeşitli fikirleri öğrenmeye çabalamak ve keşfetmekle el ele gider. Örneğin; ilgi alanınız tarih ise müze gezmek bir hobi haline gelir. Veya seyahat etmekle ilgileniyorsanız, ancak hayal ettiğiniz kadar seyahat etme fırsatınız bir türlü olmadıysa, bu yalnızca bir ilgi alanı olarak kabul edilir. Bu gibi durumlarda, seyahatin bir ilgi alanı olarak özgeçmişinize eklenmesi, potansiyel işverenlere başka bir ülkeye seyahat gerektiren bir işi kabul etmeye istekli olabileceğinizi gösterebilir. Formun Üstü

Cv hobi örnekleri bu noktada büyük yardımcınız olarak ilgi alanlarınızı ve hobilerinizi eksiksiz ve ideal bir şekilde belirtebilmenize yardımcı olur. Cv’de ilgi alanları belirtmeyi tercih ederek potansiyel işverenlerinize çok daha fazla ipucu vermiş olabilir, rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. İlgi alanlarına hangi bilgiler yazılır diye düşünüyorsanız da bahsedildiği gibi seyahat etmeyi sevmek gibi çeşitli ilgi alanlarınızı yazabilirsiniz.

Hobiler Nelerdir?

Hobiler genellikle yapmaktan zevk aldığınız ve zaman ayırdığınız aktiviteler olarak tanımlanır. Bu genellikle sessizce yapılır, uzman olmanızı gerektirmez ve genellikle bu eylemi gerçekleştirebilmeniz için bir ücret gerektirmez. Hobiler arasında pul ve tarihi para toplamak, yaratıcı olmak, sanatsal olmak ve fikir ve bilgileri keşfetmeyi içerir. Hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı özgeçmişinize eklemeden önce, sizlerin bu bilgilerle potansiyel bir işverene tam olarak ne iletmek istediğini düşünmesi şarttır. Listelediğiniz hobiler, hem zamanınızı tam olarak nasıl geçirdiğiniz ve ayrıca hangi tür çeşitli ek becerilere sahip olduğunuz konusunda işverenler için önemli ipuçlarıdır. İlgi alanları ise şu anda araştırdığınız veya araştırmayı düşündüğünüz bir konuyu öne çıkararak sizi başvurduğunuz pozisyon için daha iyi bir aday haline getirebilir.

Sizler Cv oluşturma aşamalarında tüm bahsedilenleri mümkün mertebe göz önünde bulundurmalı ve Cv doldurma aşamalarında hobilerinize ve ilgi alanlarınıza yeterli ölçüde mutlaka yer vermelisiniz. Bu noktada Cv örnekleri imdadınıza yetişerek eksiksiz ve ideal bilgileri potansiyel işverenlerinize sunmanıza büyük yardımcı olacaktır. Bu sayede potansiyel işverenleri sizlerin birikim ve tutumları hakkında çok daha fazla ipucuna sahip olacak ve bu ölçüde değerlendirme yapacaktır.

WhatsApp