CV Kaç Sayfa Olmalıdır?

02 Kasım
blogs

CV hazırlamak oldukça külfetli ve zor bir durum gibi gelebiliyor. Ancak yeni mezunların, halihazırda iş aramakta olan herkesin profesyonel özgeçmiş sunabilmesi için belirli noktalara karşı son derece dikkatli olması gerekiyor. Bu bağlamda profesyonel özgeçmiş sayfa sayısı gibi pek çok detay önem taşıyor.


Cv Oluşturma

CV Sayfa Sayısı Nasıl Olmalı?

CV sayfa sayısı ve CV uzunluğu, CV hazırlama süreçlerinde dikkat edilmesi ve göz önünde bulundurulması gereken noktalar arasında bulunuyor. Özgeçmişinizin uygun uzunluğu sektörünüze, deneyiminize ve iş unvanınıza bağlı olarak değişecektir, ancak genel olarak 2 sayfa A4 kağıt idealdir. Araştırmaya göre, işe alım uzmanlarının çoğu iki sayfalık ideal bir özgeçmiş uzunluğu tanımlar.

Öğrenciyseniz, yeni mezun olduysanız veya çok az iş deneyiminiz varsa özgeçmişiniz bir sayfa uzunluğunda olabilir. Bu tamamen doğaldır ve bunu işe alım görevlilerinde de görüyoruz. Bu nedenle, 10 yıllık iş tecrübesine sahip bir adayın, yeni mezun olmuş veya birkaç yıllık iş tecrübesine sahip bir adayla aynı özgeçmişe sahip olması beklenmez. Özgeçmişiniz bir sayfa uzunluğunda ve yeterli bilgi içeriyorsa gereksiz bilgiler eklemenize ve özgeçmişinizi uzun süre saklamanıza gerek yoktur. Etkili ve ulaşılabilir olması önemlidir.

CV Hangi Durumlarda Uzun Olabilir?

CV kaç sayfa olmalı noktasında çok sayfalı özgeçmiş oluşturulabilecek bazı meslek grupları ve özel durumlar da bulunuyor. Bu istisnai durumlar şunlardır:

Akademik Özgeçmiş: Akademik özgeçmiş 2 sayfadan fazla olabilir çünkü bu tür özgeçmişlere birçok bölüm eklenebilir. Sertifikalar, konferanslar, araştırmalar, projeler, yayınlanmış makaleler ve diğer ilgili öğeler özgeçmişinize dahil edilebilir.

Tıbbi Özgeçmiş: Tıbbi özgeçmiş, akademik özgeçmiş gibi, ekleyebileceğiniz birçok bilgi içerebilir. Araştırmalar, yayınlanmış makaleler, sempozyumlar ve konferanslar özgeçmişinizi daha uzun hale getirmek için ekleyebileceğiniz bölümlerdir.

Yılların mesleki deneyimi: Uzun yıllardır (örneğin 10 yıl) şirkette çalışan kişiler ve yöneticiler için özgeçmişleri iki sayfadan uzun olabilir. Ancak özgeçmişinizi mümkünse kısa tutmalısınız. Her iki durumda da işe alım görevlisi özgeçmişinizi ilk bakışta çok kısa bir sürede gözden geçirecektir, ancak muhtemelen 4-5 sayfalık bir özgeçmişi tam olarak gözden geçirmeyecektir.

Yazarlık: Metin yazarı, makale yazarı, editör, teknik yazar veya başka bir pozisyon için başvuruyorsanız, özgeçmişinizle birlikte örnek makaleler göndermeniz gerekebilir. Özgeçmişinize ek olarak düşünebilirsiniz, ancak sonunda özgeçmişiniz iki sayfadan fazla olacaktır. Yayınlanan makaleleriniz de uzun bir listeden oluşuyorsa özgeçmişiniz iki sayfayı geçebilir.

Öte yandan, bugün öğeleri yapılandırmak için birçok seçenek var. Makalelerinizi kendi web sitenizde veya çevrimiçi yayın platformunuzda sergilemek için bir portföy oluşturabilirsiniz. Bu durumda özgeçmişinize profil bağlantınızı eklemeniz yeterlidir. Makalenizi gözden geçirmek isteyen potansiyel işverenler, web sitenizi ziyaret edip özgeçmişlerine ekleyebileceklerinden çok daha fazla içeriğe erişebilir. Bu, özgeçmişinizde yerden tasarruf sağlar ve işverenler için daha uygundur.

CV hazırlama süreçlerinde çok sayfalı cv hazırlama durumunda olanlar site üzerinden örnek şablonlara göz atabilir ve kolayca cv oluşturma işlemlerini tamamlayabilirler.

WhatsApp