Şoför CV örnekleri, mesleği şoförlük olan kişilerin iş arama sürecine yardımcı oluyor ve hatta bu süreci hızlandırıyor. Şoför; belirli mesafeler ve süreler içerisinde, trafik kurallarına uygun olacak bir biçimde, araç ve ekipmanı şirketin mevcut çalışma prensiplerine uygun olarak aracı iyi kullanan kişidir. Ve yolcuları veya yükleri belirli bir süre içerisinde uzun ve kısa mesafelerde güvenli ve bağımsız bir şekilde varış noktalarına ulaştırır. Sağlık, güvenlik, çevre düzenlemeleri ve mesleki performans gereklilikleri kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirir.

Şoförler; iş organizasyonu yönetimini iyi bir biçimde gerçekleştirir. Belirli bir çalışma programına sahiptir. Müşteri yoğunlaşma durumunu takip eder. İhtiyaç duyulan tüm ekipmanları belirler. Aracın sigortalı, muayeneli ve vergili olduğundan emin olur. Gerekirse araç kaydı tutar.

Şoförlerin Görevleri Nelerdir?

Şoförlerin görevleri konusuna gelince şoförlerin birbirinden farklı pek çok görevi bulunur. Şoförlerin sürüş ile ilgili olan tüm belgelerin kontrolünü sağlaması gereklidir. Şoförler aracın ekipmanlarını; antifirizi, lastikleri düzenli olarak kontrol etmelidir. Araç sıcaklığını ayarlarken hava durumunu göz önünde bulundurmalıdır. Aracın aynalarını, fren ve debyaj sistemini, farları ve diğer tüm lambaları da düzenli aralıklarla kontrol etmelidir. Şoförler yakıt durumunu takip edip kontrol altına almalı ve gerekli olduğunda da ikmali sağlamalıdır. Şoförlerin en önemli görevi ise yolcuları ve yükleri güvenli bir şekilde ulaştırmaktır.

Şoförlerin Tutum ve Davranışları

Şoförlerin uyması gereken teknik kurallar olduğu gibi belirli tutum ve davranışlar da vardır. Şoförler çalışkan ve çevreye duyarlı olmalıdır. İlişkilere dikkat etmeli ve güvenilir bir insan olmalıdır. Her daim kullandığı araç ve gereçlere dikkat etmelidir. Çalıştığı şirketin politikalarına uymak zorundadır.

Karayolları Trafik Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle artık ehliyet alabilmek için en az lise diplomasına sahip olmak zorunlu hale gelmiştir. Bu yasa gereği, eğitim seviyesinin önemli ölçüde artırılması ve teknolojik gelişmelere uyum sağlanması ihtiyacı nedeniyle sürücülerin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir. Trafik kazalarının artmasını ve insan hayatını tehlikeye atmamak için sürücü eğitimi çok önemlidir. Buna ek olarak yabancı dillerin önemi artıyor ve en az bir yabancı dil öğrenmek gerekiyor. Kanunda açıklık ve denetim eksikliği nedeniyle, sürücülerin çalışma saatlerine genellikle saygı gösterilmez. Bu sorunun daha iyi yönetilmesi ve sürücüler için daha iyi çalışma koşulları, trafik kazalarından kaynaklanan kayıpları azaltacaktır.

Şoför CV Hazırlama

Şoför CV hazırlama konusu söz konusu olduğunda bu aşamanın titiz bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tüm mesleklerde olduğu gibi şoförlük mesleğinde de geçmiş deneyimlerin ve birikimlerin en iyi şekilde yansıtılması şart haline geliyor. Sitemiz şoför CV örneği konusunda sizlere hazır şoför CV örneği çeşidini sunarak belirtmeniz gereken tüm özellikleri en iyi şekilde belirtmenize yardımcı oluyor. Bu sayede iş bulma süreciniz de bir hayli hızlanmış oluyor. Üstelik bu CV örnekleri, şoför CV indir kısmından kolay bir şekilde indirilerek sizlerin düzenleme yapmasına imkân tanıyor.


WhatsApp