5 Adımda Özgeçmiş Oluşturma

04 Kasım
blogs

Özgeçmiş oluşturma ister yeni mezun olun ister halihazırda yeni bir iş arayışında olun, belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirildiğinde iş bulabilme süreçleri daha pratik bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır.

Teknolojik gelişmeler, özgeçmiş oluşturmak isteyen herkesin profesyonel yardım almasını mümkün kılmıştır. Çünkü özgeçmiş oluşturmak hala çok zor bir konu. Bazı insanlar özellikle de üniversiteden mezun olduktan sonra CV oluşturma aşamalarının önemini kavrayabilmektedir. Özgeçmiş, insanların istedikleri işi alıp almayacağını belirler. Çünkü özgeçmiş, iş ararken kişinin kimliğidir. Bu kimlik ne kadar iyi olursa, işverenler bu kişiye o kadar çok güvenecek ve bu kişinin iş bulması o kadar kolay olacaktır. Bu nedenle CV hazırlama süreçlerinde bahsedilecek olan adımları göz önünde bulundurmak ve ideal CV hazırlamaya gayret etmek gereklidir. Tüm bu adımlar eksiksiz bir şekilde gerçekleştirildiğinde ve CV güncelliği düzenli olarak sağlandığında iş bulma süreçleri iyileşecektir.


Cv Oluşturma

İletişim Bilgilerinizi Ekleyin

Çok sayfalı cv hazırlama süreçlerinde de olsanız, normal cv hazırlama sürecinde de olsanız iletişim bilgileriniz muhakkak CV’nizde yer almalıdır. Özgeçmişinizdeki ilk giriş adınız, soyadınız, telefon numaranız ve e-posta adresiniz olmalıdır. Potansiyel işverenlerin sizinle birden fazla şekilde iletişim kurabilmesi için ek iletişim bilgileri eklemeyi muhakkak düşünün. Örneğin, profesyonel bir sosyal medya ağ platformu sayfalarına ve çevrimiçi portföylere bağlantılar ekleyebilirsiniz. Ayrıca tam adresinizi veya sadece evinizi veya şehrinizi de sağlayabilirsiniz. Tüm bunlara CV dosyasının en başında yer vermeniz gerektiğini de mümkün mertebe unutmayın. Bu sayede potansiyel işveren sizinle iletişime geçmeye karar verdiğinde tüm sayfaları tek tek aramakla ve iletişim bilgilerini bulmakla uğraşmadan sayfanın ilk başında bilgilerinize ulaşabilecektir.

Mutlaka Bir Özet Beyan Edin

İşverenler özgeçmişinizi yalnızca kısaca gözden geçirecektir, bu nedenle olumlu niteliklerinizi kolayca vurgulamalısınız. Bu ifadeler, sizi son derece çekici bir aday yapan niteliklerin yanı sıra işyerine katkıda bulunabileceğiniz ilgi çekici ve aynı zamanda profesyonel kişiliği kısaca tanımlamalıdır. Özetiniz, iş deneyiminizin ve almış olduğunuz çeşitli eğitimlerin kısa bir özetini içermelidir. İşe alım görevlisinin dikkatini çekmek için başvurduğunuz pozisyonla ilgili iş deneyiminize odaklanmaya çalışın. Bu kısmın bir özet kısmı olduğunu gözden kesinlikle kaçırmayın ve gerçekten gerekli ve sizi diğer rakiplerin önüne geçirecek bilgilere yer verin.

Deneyimlerinize Mutlaka Yer Verin

Aday olarak konumunuzu geliştirebilmeniz açısından iş deneyiminizi de etkili bir şekilde tanımlamalısınız. Bu bölümde verilen bilgilerden bazıları kendi kendini açıklayıcı niteliktedir: B. İş Ünvanı, Şirket Yeri ve İstihdam Verileri. Bu bölümün öne çıktığı yer önceki iş tanımlarındadır. Her iş tanımı, önceki sorumlulukları, dikkate değer başarıları ve iş için uygun olabilecek anahtar kelimeleri tanımlamalıdır. Ana hatlar ve hedefler gibi, sorumlulukları ve başarıları somut olarak ortaya koyar ve işverenle ilgili olabilecek öğeleri vurgular.

Birçok şirket, pek çok sayıda özgeçmişi puanlamak için yazılım kullanır ve daha umut verici olan, nitelikleri ile öne çıkan adayları belirlemek için anahtar kelime algoritmaları kullanır. Özgeçmişinizi tamamlamak için iş tanımındaki anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. Bir şirket, yüksek bir yatırım getirisini garanti eden bir ürün geliştirebilecek birini arıyorsa, önceki iş tanımında "Ekibimde yüksek üretkenlik sağlayarak yatırım getirisini sürekli olarak iyileştirdim" belirtilebilir.

Becerilerinizi Belirtin

Özgeçmişinizin sonuna, sizi aday olarak daha çekici kılmak için pozisyonla ilgili olabilecek bir beceri bölümü eklemelisiniz. Becerilerinizi değerlendirirken, rolünüzle ilgili hem zor hem de oldukça yumuşak becerileri seçin. Sosyal beceriler, iletişim ve liderlik gibi becerilerdir, zor beceriler ise sektörünüzde aşina olduğunuz bilgisayar programları ve teknik bilgilerdir. İmajınızı daha da geliştirmek için yetenek tanımınıza yetenek ekleyebilirsiniz. Örneğin, veri analizi programlarını kullanmayı bir beceri olarak eklemek, uzmandan orta seviyeye kadar seviyeleri derecelendirmenize olanak tanır.

Eğitimlerinize Yer Verin

Çoğu iş, en azından bir dereceye kadar eğitim gerektirir ve potansiyel işverenler bu bilgileri özgeçmişinize eklemelidir. Önce tamamlanan en yüksek eğitim düzeyini, ardından dereceleri ve aynı şekilde sahip olduğunuz diplomaları listeleyin. Bu bölüm ayrıca aktif lisanslar veya sertifikalar içerebilir. Almaya çalıştığınız derece veya diplomayı girerken başlangıç ​​tarihini ekleyin ve bitiş tarihini boş bırakın. Lisedeyseniz veya yeni mezunsanız bu bilgiyi ekleyin. Ancak, üniversite diplomanız varsa, lise bilgilerinizi vermeniz gerekmemektedir. Diploma derecelerinin bir listesine ek olarak, dekanların, onur akreditasyonlarının veya akademik başarılarla ilgili bilgilerin bir listesini ekleyin. Derslerinizi belirli bir uzmanlık alanına göre şekillendiriyorsanız, o potansiyel pozisyonla ilgili bazı dersleri de dahil etmeniz uygun olabilir.

CV programı üzerinden CV oluşturma aşamaları gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız da bahsedilen tüm bu noktalara mutlaka CV’nizde yer vermelisiniz. Bu noktada gerekli ve ilgili alanları sizlere direkt olarak sunan Word Cv örnekleri, CV hazırlama süreçlerinizi büyük bir ölçüde kolaylaştıracaktır. Word cv hazırlama süreçlerinde yardım alınan Word Cv şablonları, etkili ve ideal CV’ler hazırlamanıza ve potansiyel işverenlerinize eksiksiz ve ideal CV’ler sunmanıza ön ayak olacaktır.

WhatsApp