Kabin memuru CV örnekleri
ve detaylarına değinmeden önce, kabin memurluğu mesleği hakkında bilgi vermekte
fayda var. Kabin memuru ya da diğer adı ile uçuş görevlisi, uçakta yolculara
hizmet vermek ve onların konfor ve güvenliğini sağlamak için çalışmakta olan
kişidir. Uçuş öncesi toplantıya katılır, talimatları okur ve kabinin temiz
olduğundan emin olur. Sol ve sağ arka güvenlik önlemlerini test eder.
Yolcuların uçaktaki yerlerini bulmalarına yardımcı olur. Özel ihtiyaçları olan
hasta veya yaşlı yolcular için endişelerin giderilmesine öncülük eder.
Yolcuları hava durumu, uçuş durumu, yapılması ve yapılmaması gerekenler
hakkında bilgilendirmek, yemek hizmeti vermek, iniş ayarlamak ve yolcuların
güvenli inişini sağlamak kabin memurlarının görevidir.
Kabin memuru olmak isteyen tüm kişilerin birçok şeye dikkat etmesi gerekiyor. Kabin memuru olmak isteyenler kuralları uygulayabilmeli, insanlara hizmet edebilmeli, ihtiyacı olanlara yardım edebilmeli, uzun süre ayakta durabilmeli ve zor durumlarda dengeyi sağlayabilmelidirler. Ayrıca güler yüzlü, cana yakın, özenli ve insan olmalıdırlar.
Kabin görevlileri havaalanlarında ve uçaklarda çalışır. Çalışma ortamı temiz, gürültülü, değişken basınçlı, sarsıntılı, kapalı ve sıkıdır. Uçuş görevlilerinin çalışma saatleri oldukça değişkendir. Gündüz, gece ve hafta sonları çalışabilirler ve resmî tatillerde nöbet tutabilirler. Uçuş görevlisi, yeni insanlarla tanışma ve yeni yerlere seyahat etme fırsatı sağlayan bir meslektir. İş yeri ve istihdam olanakları noktasında Türk Hava Yolları ve diğer ticari havayolları ile başta uçuş veya yer hizmetleri olmak üzere kısa süreli çalışabilirsiniz.
Mesleki eğitim için bağımsız bir eğitim kurumu bulunmamaktadır. Çoğu hava yolu şirketi, hizmet içi eğitimlerinin bir parçası olarak eğitim sunar. Türk havayolları, uçuş görevlisi temel eğitim programı adı altında mesleki eğitim vermektedir.
Kabin memuru adaylarına yönelik 6 haftalık eğitim programı, Türk Hava Yolları'nın ana kabin memuru eğitim programının bir parçasıdır. Bu eğitim, uçuş görevlisi görev ve sorumlulukları, ikram, uçak tipi, uçuş teorisi, meteoroloji, havacılık İngilizcesi, ilk yardım, ilişkiler, güvenli uçuş, genel seslendirme ve dikte konularını kapsar.
En az 5 yıldır mesleğin içinde olan, deneyim sahibi ve istenilen niteliklere sahip olan herkes süpervizör (muayene hostesi gibi) olabilir ve kabin ekibi eğitim liderliği pozisyonuna girebilir.
Kabin memuru CV hazırlama sürecinde pek çok detayın hazırlanacak olan CV üzerinde mutlaka belirtilmesi gereklidir. Sitemiz bu noktada sizlere kabin memuru CV örneği ile son derece yardımcı olmaktadır.
Hazır kabin memuru CV örneği, kabin memuru olan kişilerin özgeçmişlerinde mutlaka belirtmekle yükümlü olduğu tüm detayları hazır bir şekilde sunmaktadır. Bu hazır CV örneği, kabin memuru CV indir kısmından kısa süreler içerisinde bir akıllı cihaza indirilebilir ve ayrıca üzerinde kolayca düzenleme yapılabilir.