Kişinin çalışma hayatı ve kendisi hakkında kapsamlı bilgiler sunan özgeçmiş, işverenlerin ve kurumların iş başvurularında mutlaka istedikleri bir belgedir. Bu belgeler içerisinde mesleki bilgiler, kişisel bilgiler, eğitim bilgileri, ilgi alanları, yetenekler ve nitelikler gibi birçok kriterde bilgiler içermektedir. Bunlar bir CV’de olmazsa olmaz bilgilerdir. Bu bilgilerin başvuran kişi tarafından tamamen eksik ve mutlaka doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
Çeşitli meslek gruplarının, kendine ait cv’leri oluşturması oldukça önemlidir. Çünkü her meslek grubunda, kendi meslek gruplarına ait farklı deneyim, öğrenim ve yeterlilik durumları bulunmaktadır. Bu oldukça sıradan olup, avukat cv formu ile hemşire cv formu arasında farklılıklar olacaktır. Sitemizde tüm meslekler için farklı boş cv’ler ve cv örnekleri bulunmaktadır.
Hukuk fakültesinden mezun olmuş bir avukatın, mesleğe adım atmak için mutlaka bir cv’ye ihtiyacı olacaktır. Bu cv’nin avukatlık mesleğine özgü olması, deneyimlerin ve diğer alanların mesleğe özgü bir şekilde düzenlenmiş olması gerekmektedir. Bu anlamda, sitemizde avukatlara en uygun şekilde örnek avukat cv dosyaları bulunmaktadır. Buradan örnek cv’leri inceleyerek, kendinize kolay bir şekilde cv hazırlayabilirsiniz. Sitemizde yer alan örnek cv’ler sayesinde kendinize uygun cv’yi en kısa sürede hazırlamanız mümkündür.
Her cv’de dikkat edilmesi gereken çeşitli kriterler bulunmaktadır. Bu husus göz ardı edilmemeli ve etkili bir cv oluşturmak için oldukça önemlidir. İşverenlerin dikkat ettiği hususa uygun olarak cv hazırladığınız takdirde, işveren tarafından dikkat çeken bir cv’ye sahip olarak kısa süre içerisinde iş sahibi olabilirsiniz. Avukat cv’si hazırlarken dikkat edilmesi gereken kriterler şunlardır:
Yukarıda sıralanmış olan kriterleri doğru bilgilerle beraber eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Ayrıca imla kurallarına uygun bir şekilde akıcı bir Türkçe kullanmanız gerekecektir. Uzun cümleler kurmaktan kaçınmalısınız. Uzun cümleler hem göz yoracak hem de anlam bozuklarına yol açacaktır. Ayrıca işverene tam olarak anlatmak istediğiniz bilgilerde anlaşılmamasına neden olabilir.
Deneyimler bölümünde avukatlık mesleği için deneyimleri gönüllü ve ticari olarak kategorize edebilirsiniz. Bu cv’nizin rahat bir şekilde okunmasına yardımcı olacaktır. Avukatlık mesleği için yapmış olduğunuz stajları da mutlaka ekleyin. Referanslarınız mevcutsa mutlaka ters kronolojik sıralamada bunları da ekleyin. Referans kısmı işverenler için en önemli kısımlardan birisidir. Burada referansınız olacak vereceğiniz kişinin de bundan mutlaka haberi olmalıdır. Cv’nizi mümkünse bir sayfa ile tamamlamaya özen gösterin. Çok uzun cv’ler işverenler tarafından ilgi çekmeyecektir. Maksimum iki sayfa olacak şekilde tamamlamaya çalışın.
Avukatlık mesleğini icra edecek kişiler, hazırlayacakları cv ile de kendisini belli etmelidir. Gerekli bilgiler içerisinde herhangi bir hatalı veya doğru olmayan bilgi vermemelidir. Doğru olmayan bilgiler verildiği takdirde, sözlü mülakat gibi aşamalarda bunlar ortaya çıkacağı için işveren tarafından işi alma şansınız olsa bile doğru bilgiler vermediğiniz için işi kaybedebilirsiniz. Örnek stajyer avukat cv’lerini incelemek, ilk defa cv hazırlayacak stajyer avukatlar için büyük kolaylık olacaktır. Sitemizde yer alan cv’leri, cv hazırlama formu sayesinde kolayca doldurabilirsiniz. Bunun ardından isterseniz indirerek PDF formatında online başvurular yapabilir, isterseniz de yazıcıdan çıkartarak a4 olarak cv’nizi bizzat işverenlere verebilirsiniz.