Eğitim hayatını tamamladıktan sonra sıra iş hayatına adım atmaktan gelir. İyi bir üniversitede güzel bir bölüm okumak, sizi iş hayatında kariyer olarak istediğiniz yerlere getirebilir. Yeni mezun olmuş veya herhangi bir işte çalışmamış kişiler, CV oluştururken zorluklar yaşayabilir. Doğru hazırlanmamış bir özgeçmiş, işverenler tarafından olumsuz değerlendirilmektedir. 

Sadece iş hayatında değil, staj döneminde de son sınıf öğrenciler için de CV hazırlamak oldukça önemlidir. Bu yazımızda yeni cv oluşturma nasıl yapılır ve iş tecrübesi olmadan cv nasıl hazırlanır bunlardan bahsedeceğiz. Sitemizde yer alan örnek cv ve hazır cv’ler sayesinde, takıldığınız tüm noktalarda örnekleri inceleyerek düzenlemeler yapabilirsiniz. Ayrıca cv oluşturma formunu kullanarak, çok kolay bir şekilde cv hazırlayabilirsiniz. 

Sitemizde bulunan hazır CV’ler sizin için büyük kolaylık sağlayabilir. CV hazırlayacak kişi Microsoft Word programı ile hazırlama işlemini tamamladıktan sonra PDF dosyası formatına çevirmelidir. Günümüzde artık CV’lerin birçoğu PDF olarak hazırlanmaktadır. Şirketler çoğunlukla bu dosya formatını kabul etmektedir. Burada profesyonel bir destek almak istiyorsanız, sitemizde bulunan hazır şablonları inceledikten sonra kendinize özgü bir şekilde düzenleyerek çok kolay bir şekilde CV hazırlayabilirsiniz. Düzenleme için cv hazırlama formunu kullanabilirsiniz. 

İş Deneyimsiz CV Oluşturma

Yeni mezun olmuş adayların, cv oluştururken yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birisi iş deneyimine sahip olmadığı için CV’deki iş deneyimi kısmına ne yazacaklarını bilememek olmaktadır. Deneyimsiz bir kişi CV hazırlarken dikkat etmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Eğitim Bilgileri

Henüz bir iş deneyimine sahip olmadığı için eğitim bilgisi burada çok önemli rol oynamakta olup, çoğunlukla CV’nin başında yer alması önerilmektedir. Yeni mezun olmuş bir kişinin elindeki en büyük koz bu olduğu için mezuniyet ortalaması 3.00 üstü bir puansa, bunu CV’de belirtmesi çok faydalı olacaktır. 

  • Dil Bilgisi

Dil bilgisi CV’lerin en önemli noktalarından birisidir. Yabancı dil bilginiz olması halinde CV’nizde bundan bahsetmeniz sizin için faydalı olacaktır. Eğer bir yabancı dil kursu belgeniz veya sertifikanız varsa mutlaka bundan da bahsetmeyi ihmal etmeyin. Ayrıca yabancı bir şirkete başvuru yapıyorsanız, CV’nizi İngilizce olarak hazırlayabilirsiniz. 

  • Sertifika ve Ödüller

Daha önce katılmış olduğunuz eğitim kurslarından veya yarışmalardan aldığınız belgeler, yeterliliğinizi kanıtlayabilmek adına oldukça faydalı olacaktır. Fazla abartıya kaçmadan, bazı katılım belgelerinizi ve ödüllerinizi CV’nizde yer verebilirsiniz. 

  • Yetenek

Kullanmayı bildiğiniz bilgisayar programlarını veya farklı elektronik cihazlardaki yetkinlikleriniz, yetenekler kısmında yer alabilir. Ayrıca etkili iletişim gibi kurslara katıldıysanız, burada bunlardan da bahsedebilirsiniz.

  • Kulüp Deneyimi

Üniversitelerde yer alan kulüplerde yapmış olduğunuz çalışmalar, üniversite boyunca nelere katıldığınız hakkında bilgiler vermek sizi bir adım öne taşıyacaktır. Büyük bir etkinliğin organizasyonunda yer almışsanız bu size bir artı puan katacaktır. 

  • Staj Deneyimleri

Üniversiteden sonra staj yaptıysanız, bu deneyimlerden de bahsederek CV’nizi doldurabilirsiniz. İş yerleri staj yapmış öğrencilerin, biraz da olsa deneyimli olduğunu düşünmektedir. Staj deneyimine sahipseniz, CV’nizde mutlaka bunu belirtmelisiniz. 


WhatsApp