İşvereni Etkileyecek Cv Nasıl Hazırlanır?

31 Ekim
blogs

CV hazırlama süreçleri, birçok yeni mezun için veya halihazırda iş arayanlar için bir hayli yorucu olabiliyor. Gerekli tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde sunmak, işvereni etkilemek ve böylelikle rakiplerin önüne geçmek için pek çok noktaya karşı dikkatli olmak gerekiyor.


Cv Oluşturma

İş vereni etkilemek için cv nasıl hazırlanır?

Özellikle şirketlerde işe alım görevlilerinin günde yüzlerce başvuruyu gözden geçirmesi gerekiyor. En kısa sürede sizinle tanışmak için başvurduğunuz pozisyonun niteliklerinin özgeçmişinize doğru bir şekilde aktarılması gerekmektedir. Aksi takdirde başvurunuz atlanabilir. Bir yöneticinin dikkatini çekmenin en kolay yolu, özgeçmişinize ilgi çekici ve kısa bir ön yazı ile başlamaktır.

CV hazırlama sürecinde gerekli olan kısa ön yazı, özgeçmişinizin başında bulunur, önemli başarılarınız, becerileriniz ve kariyer hedefleriniz hakkında konuşabileceğiniz, bir ila yedi cümlelik kısa bir cümledir. Bu, işe alım görevlilerine genel nitelikleriniz ve daha özgeçmişinizi okumaya başlamadan önce başvurduğunuz pozisyona ne kadar iyi uyduğunuz hakkında net bir fikir verir.

Başvuru Yapacağınız Sektörü Göz Önünde Bulundurun

CV hazırlama sürecinde özgeçmişinizi işverenler için hemen öne çıkarmanın en mantıklı ve en iyi yollarından biri, aradığınız pozisyona uygun şekilde hazırlanmaktır. Özgeçmişinizi öne çıkarabilmeniz için iş tanımını anladığınızdan ve işe alım görevlilerinin aradığı belirli becerileri, nitelikleri veya deneyimi yazdığınızdan emin olun. İkinci olarak, özgeçmişinizin iş deneyimi ve beceriler bölümünün, başvurduğunuz pozisyonda başarılı olmak için gerekli becerilere sahip olduğunuzu doğru bir şekilde yansıttığından emin olun. Her yeni başvuru için özgeçmişinizi bu şekilde düzenlemek zaman alıcı olabilir, ancak işe alım görevlisinin dikkatini büyük oranda çekmenin ve onları iş görüşmesine davet edilmek için nitelikli bir aday olduğunuza tam anlamı ile ikna etmenin en etkili yolu budur. İş başvurusu yapılırken tüm bunlar son derece önemlidir.

Sektörü Tanıdığınızı Belli Eden Kelimeler Seçin

İşkur aracılığı ile veya tamamı ile online bir şekilde iş başvuru formu doldururken, CV hazırlarken önemli olan noktalardan biri de sektörü tam olarak tanıdığınızı belli etmenizdir. Günümüzde büyük şirketler, aldıkları çok sayıda özgeçmişi belirlemiş oldukları kriterlere göre filtrelemelerine yardımcı olmak için ATS adlı bir başvuru takip sistemi kullanıyor. İşvereninizin kullandığı ATS yazılımı, iş için gerekli olan tüm niteliklere sahip olduğunuzu veya olmadığınızı ve özgeçmişinizin sektörle ilgili anahtar kelimeler kullanıp kullanmadığını belirleyecektir. Aksi takdirde, çok başarılı bir özgeçmiş oluşturmuş olsanız bile ATS Yazılım başvurunuzu reddedebilir. İş tanımını okuyup anlayın ve ihtiyacınız olan alakalı anahtar kelimeleri bulun. Ardından, özgeçmişinizde bu becerileri sık sık listelediğinizden emin olun. İpucu: Bir özgeçmişi düzenlemek, yalnızca ilgili anahtar kelimelerle okunması zor metinler yazmaktan ibaret değildir.

Kısa ve Net Bilgilere Yer Verin

Adayların özgeçmişlerini yazarken yapmış oldukları en büyük hatalardan biri, önceki pozisyonlarını tanımlarken çok uzun yazmaktır. İşverenler özgeçmişleri okumak için çok az zaman harcarlar. Özgeçmişinizin öne çıkması ve yalnızca başvurduğunuz pozisyonla ilgili bilgileri içermesi için açıklamanızı kısa tutun. Örneğin, şoför olarak bir işe başvuruyorsanız ve deneyiminiz varsa, önceki restoran işletmenizi listelemenize gerek yoktur. İpucu: 10 yıldan fazla bir süre önce yaptığınız işi işvereninize söylemek zorunda değilsiniz. Bu nedenle, en son pozisyonunuza odaklanan, anlaşılması kolay bilgiler içeren kısa bir özgeçmiş oluşturmalısınız.

Cv hazırlama süreçlerinde tüm bu önerileri eksiksiz bir şekilde uygulamakta zorlanıyorsanız, hazır cv şablonlarından destek alabilirsiniz. Cv hazırla seçeneği ile bu şablonları şirketlerin istekleri doğrultusunda hazırlayabilir, düzenleyebilir ve bilgisayarınıza PDF formatında indirebilirsiniz.

WhatsApp