4 Adımda Profesyonel Cv Hazırlama Teknikleri

29 Ekim
blogs

CV hazırlama, yeni mezun olan veya halihazırda bir işi bulunmayan kişilerin, aradıkları niteliklerdeki işi kolayca bulabilmesi noktasında adeta kilit rol oynuyor.


Cv Oluşturma

Yeni Mezunlar İçin cv hazırlama Teknikleri

CV hazırlama süreçleri özellikle de yeni mezunlar için bazı durumlarda zorlayıcı olabiliyor. Üniversite kazanmak zor fakat mezun olduktan sonra ideal işi bulabilmek çok daha zor. Bu bağlamda cv hazırlama sürecini en iyi şekilde yönetmek gerekiyor. Staj yapılan yerleri belirtmek, tüm bilgileri eksiksiz doldurmak ve tüm bunları sorunsuz bir şekilde PDF formatında kaydedebilmek ise hazır şablonlar sayesinde mümkün oluyor.

Özellikle rakiplerinizin sürekli yenilik ve güncelleme yaptığı bir dönemde bir şeyler yapılması gerekiyor. Bir yabancı dil yetmediği için eğitimden eğitime koşup ikinci bir dil öğreniyoruz. Ek olarak, bu becerileri işverenlere uygun şekilde sunmak önemlidir. Bu kılavuzu okuduktan sonra eksiksiz ve etkili bir özgeçmiş yazabileceksiniz. En iyi cv ile rakiplerinizin de direkt önüne geçeceksiniz.

Temel Bilgilerinize Mutlaka Yer Verin

İlk olarak, temel bilgileri doğru bir şekilde yazın. Temel bilgiler nelerdir diye soracak olursanız; Doğum tarihi, adres, eğitim durumu, deneyim vb. İşverenler, daha önce benzer bir pozisyonda çalışıp çalışmadığınızı öğrenmek için okuduğunuz okulu kontrol edecektir. Başvurduğunuz iş için işe alınmanın bazı önemli yolları şunlardır: Bir özgeçmiş oluşturabilmek için hemen size uygun olan hazır bir şablon seçin. Hazır bir özgeçmişin rahatlığından yararlanın. Etkili cv hazırlama yöntemlerinden biri kesinlikle hazır şablonlardan yararlanmaktır. CV inceleme aşamalarında hazır cv örnekleri hiçbir eksiklik veya yanlışlık durumu ile sizleri karşı karşıya bırakmayacaktır.

Hedeflerinizden Bahsedin

Birçok kişicv oluşturma aşamalarında kariyer hedefleri bölümünü doldurmadan iş verenler ile paylaşmaktadır. Ama aslında bu kısım sizi en çok anlatan kısım olabilir. Buraya hedeflerinizi mutlaka yazın ve çeşitli soruların cevaplarını düşünün! Örneğin, profesyonel yaşamınızda neyi hedefliyorsunuz? İstediğiniz iş için hangi niteliklere sahipsiniz? O halde sorunu herkesin anlayabileceği şekilde açıklayın. Ancak aynı zamanda dikkat çekebilecek etkili ifadeler kullanın. Çünkü her şeyden önce etkili bir özgeçmiş ile rakiplerinizi yenebilirsiniz. Bu bölümü tamamladıktan sonra bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Unutmamanız gereken bir şey ise, mülakat aşamasında da bunların sorulabileceğini göz önünde bulundurmanız ve mülakata hazırlanarak gitmeniz.

Referans Kısmına Yer Verin

CV hazırlama süreçlerinde referans kısmı da bir hayli önem taşıyor. Referans bölümü, şirketin sizi üzerinde çalışabileceği bölümdür. Referans kısmını gören firmalar sizin işinize uygun olduğunuzdan emindir. İki referans yeterlidir. Referansı yazdığınız kişi daha sonra sizi kontrol etmek için aranacaktır, bu yüzden çok iyi tanımadığınız kişilerden bahsetmeyin. Aynı zamanda referans alanına yazdığınız kişilerin de bunun farkında olması gerekir. Yeni mezunların yönlendirdiği kişi genellikle üniversitenin profesörlerinden biri ve stajın yapıldığı yerin denetçilerinden biridir. Yeni mezunlar hala erken aşamada oldukları için bu tamamen normaldir. Referansınızın, başvurduğunuz pozisyonla ilgili biri olduğundan emin olun.

İlgi Alanlarınıza Değinin

Birçok kişi bu kısımda çeşitli hatalar yapmaktadır. Müzik dinlemek ya da kitap okumak ilgi alanlarınız arasında olabilir, ancak bu tür hobilerden bahsetmek şirketler ve işverenler için pek olumlu değil. Ayrıca, pasif çıkarlarınızdan bahsetmeyin. Aktif olarak gittiğinizi söylemelisiniz. Örneğin doğada yürüyüş yapmayı seviyorsanız ve bu işle aktif olarak ilgileniyorsanız, bunu ilgi alanınıza yazabilirsiniz.

İş arama süreçlerinde CV hazırlama yöntemleri kesinlikle iş bulma sürecinizi hızlandıracaktır. Tüm bu püf noktaları hazır şablonlar üzerinde uygulayarak hayalinizdeki işi kısa süreler içerisinde bulabilirsiniz.

İlgiinizi Çekebilir

WhatsApp